PEMBE KALPLİ KANEPELER

21 Ocak 2010 Perşembe



Pancardan artan su ile peniri renklendirip kanepe yapmak istediğimi söylemiştim.Bence hoş bir sunum oldu.Özellikle minik hanfendilerin doğumgünlerinde lezzetli aperatifler olarak kullanılabilir.Sizin de bu tarz önerileriniz olursa paylaşmak isterim.

Hazırlanışı ise gayet basit;

Labne veya sürülebilir beyaz peynir (ben labne tercih ettim )

1 çay kaşığı kadar pancar suyu

tost ekmeği ve kalpli kalıp

Peynir ve pancar suyunu karıştırıp kalp şeklinde kestiğimiz tost ekmeklerinin üzerine sürüyoruz.Arzu ederseniz domates ve salatalıkla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun : )

1 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Merve şekerim :)
Sorularına burada yanıt vereyim hem de bahane ile seni ziyaret edeyim dedim :)

1)Limonlu kek un olarak ben sinangil kullandım ama dr. oetkerin de var bildiğim kadarıyla

2)Davet sofralarımda kullandığım keten örtüyü Şişli-Osmanbey deki çarşaf-iş mağazasından aldım.

3)Yaptığım peçete halkalarına gelince, karton halkalara önce çift taraflı bant yapıştırıp sonra kurdele sararak yapıyorum, kurdeleleri uhu ile yapıştırıyorum. sonra gönlümce süslüyorum :)
Süs malzemelerini de (incik boncuk taş kurdele vs) tuhafiye den alıyorum.

Çok sevgilerimle

Yorum Gönder

MERBO' NUN MUTFAĞI Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino