Elmalı Tart

18 Ocak 2010 Pazartesi



Benzerlerini nette bulabileceğiniz bu Elmalı Tart , tarif defterimde eski çalışma arkadaşım Nesrin nin tarifi olarak yazılmış ve uzun zamandır yapılmayı bekliyodu.Kısmet bugüneymiş.

Malzemeler ;

İçi İçin :

4 adet elma

2 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tarçın (silme)

1 avuç iri kıyılmış ceviz içi

Hamuru için :

2 yumurta

1 paket margarin

1 su bardağı toz şeker

Aldığı kadar un ( bu malzemeye 4-5 bardak un kullandım. )

1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı ;

Önce harcı için elmeları dilimleyip teflon tavaya alıyoruz.

Üzerine toz şeker serpip kavuruyoruz.

Rengi dönüp yumuşayınca tarçını ve ceviz parçalarını da ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Margarini eritip ilave ediyoruz.

Ununu ve kabartma tozunu katıp hamur haline getiriyoruz.

Hamurdan 1 avuç kadar ayırıp streçt filme sararak buzluğa koyuyoruz.

Kalan hamuruda dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz.(dinlenme süresi buzluğa koyduğumuz hamurun sertleşme süresi kadar olabilir)

Borcamı yağlayıp hamurumuzu elimizle bastırarak yayıyoruz.Hazırladığımız harcı da üzerine döküyoruz.Harç borcama değmeyecek şekilde yayıyoruz.


Buzdolabında beklettiğimiz hamuru da üzerine rendeleyip önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 35-40 dk ( üstü pembeleşinceye kadar ) pişiriyoruz.


Afiyet olsun.






NOT:Benim kalıbım 20-20 cm civarında idi.Siz daha az yapmak isterseniz malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

MERBO' NUN MUTFAĞI Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino