OĞLUMUN 2. YAŞGÜNÜ MENÜSÜ VE PASTASI

4 Ocak 2010 Pazartesi



18 Aralık 2007 hayatım boyunca yaşayabileceğim en büyük mutluluktu oğlumun kucağıma verilişi...2,5 kiloluk minicik bir gülücüktü ve ilk 45 gün boyunca sabah ezanına kadar yaygara koparan bir afacandı ilk başta.Şimdi ise bebeklikten çıkıp elimi sıkıca tutarak büyüyen ve benide büyütüp olgunlaştıran biri o...Oğluşum Efe'm iyiki doğdun ,iyiki varsın...




Yaklaşık 2 aylık internet araştırmalarım neticesinde oğlumun 2. yaşgünü pastasını kendim hazırlama cesaretini buldum.Önümde 2 seçenek vardı ; ya üstünde araba v.s olan ya da winnie the pooh ve arkadaşlarının bulunduğu bir pasta olacaktı.İyiki kendim karar vermeyip oğluma sormuşum.Arabalı bir pasta olması konusunda ısrar etti ve beni ilk denememde epey zorlayabilecek olan winnie ve arkadaşlarını şekillendirme zahmetinden kurtardı.Nispeten araba,lastik yapmak daha kolaydı kanımca...Neyse ilk etapta güzel bir pandispanya hazırlamam gerekiyordu.Çünkü şeker hamurlarını hazır almıştım.1 kg beyaz ve 200 gr lık 5 farklı renk..Pandispanya için iki farklı tarif denedikten sonra Hünerli Bayanlar blogunda yeralan nişastalı kakaolu pandispanya tarifini 28 cm lik kalıba uygun olarak uyguladım.
Sonuç beklediğimden çok iyi oldu.Hazırda beklettiğim ve hiç kullanmak istemediğim hazır pandispanyalara da gerek kalmadı.
Soğuduktan sonra büyük bir bıçak yardımıyla 2 ye kesip ısıtılmış şekerli süt ile ıslattım.
Arasına Dr Oetker kakaolu pasta kreması,muz ve parça çikolata koyup üst katı kapattım.
Pastanın tamamını sıvamak için kakaolu creamole hazırlayıp tüm pandispanyayı kapladım.
Bir gece dinlenmesi için buzdolabına kaldırdım.Ancak burada yaptığım bir hata creamole ile kapladığım pastamı strect filme sarıp kaldırmak oldu.Çünkü sabah strect filmi çıkardığımda filmle bilikte krema kısmıda kalktı.Allahtan artan kremam vardı da tekrardan sıvayabildim.
Sıra en can alıcı noktaya gelmişti.Şeker hamurunun kaplanması.Ancak hiç korktuğum gibi olmadı.Çünkü şeker hamuru çok kolay açıldı ve pastanın üstüne yerleştirebildim.Burada yaptığım hata ise ; yaklaşık 750 gr olmasına rağmen yetmez korkusuyla ince açmak oldu.Yırtılma olacak diye çok endişelendim.Ama bir problem yaşamadan kaplayıp fazlalıklardan temizledim.
Düzgün gözükmesi için etrafına şerit haline ketirdiğim şeker hamurunu sarıp figürleri yapıştırmakta kullandığım suluboya fırçasının arkasıyla şekil verdim.
Artık en son aşama önceden hazırlayıp streç filme sararak bir kapta beklettiğim figürleri yerleştrmek oldu.En zevkli kısmı da buydu.Kaktüsler ve trafik lambası ağır olduğu için onları kürdanla sabitledim diğerlerini ise suyla ...Harf kalıbım olmadığı için EFE yazısını bıçakla kesip hazırlarken biraz zorlandım.Ve İlk şeker hamurlu pastam hazırdı.Müthiş bir Yorgunluk ! ama bunu oğlum için yapmış olmanın ayrı bir mutluluğu ve gururu vardı içimde.Zaten mumunu üflerken gözlerinde gördüğüm sevinç tüm yorgunluğumu unutturdu.Çünkü o ana kadar pastayı görmemişti ve görünce çok sevindi.

Çok uzun oldu belki ama benim gibi internet sayfalarını gezinip böyle süprizler yapmak isteyenler varsa denemeleri için yardımcı olur diye düşünüyorum.Gerçekten araştırınca ve isteyince bulabileceğiniz çok kaynak var.Ben öncede belirtiğim gibi,pandispaya tarifini Müge Hn mın hazırladığı hünerli bayanlar blogundan;şeker hamuru kaplanması ve şekillendirilmesi hakkında bilgileri uzman tv den ; figür örnekleri için ismini hatırlamadığım birçok farklı siteden yardım aldım.Biraz da yaratıcılığımı kullandım : )Umarım birgün profesyonel bir eğitim alıp bu maceraya devam edebilirim...

Başlığımda yaşgünü menümüzde yeralıyor.Burada sofradan birkaç resim ve isimle geçeceğim.Tariflerini en kısa zamanda paylaşmak istiyorum.

Şimdilik hoşçakalın.

Araba Kurabiyeler

Makarna Salatası
Patates Salatası
Peynirli Poğaça
Patatesli Yufka Böreği
Şehriyeli Tavuk Salata
Tuzlu Kek
Zeytin ezmeli ve dereotlu peynirli kanepeler






4 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk denemeye göre süper bence.ellerinize sağlık çok güzel olmuş pasta..dewamı gelir inşallah

ayşe ece

Adsız dedi ki...

bloğunuz hayırlı olsun bu arada. Rabbim utandırmasın. başarılar dilerim. ayşe ece

Esra dedi ki...

Maşallah iyi bir araştırma sonucu oluşturduğun lezzet ilk denemeye göre mükemmel olmuş ellerine sağlık.

merve demirdöken dedi ki...

Ayşe Ece , Esra yorumlarınız için çok teşekkürler.Benim için çok yeni ve güzel bir heyecan...Blog hazırlama konusunda da çok acemiyim ama devamı gelecek inşallah...

Sevgiler

Yorum Gönder

MERBO' NUN MUTFAĞI Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino