ALAÇATI VE ÇEŞME NOTLARI 2

6 Temmuz 2010 Salı

Eveeet nerde kalmıştık? : ) Alaçatıyla ilgili diğer fotoları sona bırakıp Çeşme ile devam etmek istiyorum.Çeşmenin girişinde liman ve kale karşılıyor sizi...Kalenin içinde ufak bir de müze var.

Kalenin bahçesinden bir kare,

Güneş batmadan önce son saatler,bir gezi teknesi dönüş yolunda:

Çeşme kalesinin tam karşısında meşhur kumru ve dondurmalardan tadabileceğiniz, deniz kenarında çay bahçesi tarzında yerler var.Kaleyi gezerken sıcaktan bunalınca bizim tercihimiz damlasakızlı,çikolatalı,kavunlu dondurmadan yana oldu.Burada daha bir güzel yapılan damla sakızlı ve ilk kez denediğim ballı bademli dondurmayı tavsiye ederim.

Çeşmeyle ilgili söylenecek daha çok söz olacağından eminim.Ancak bizim sadece 2-3 saatlik gezimizden aktaracaklarim bunlar...Plajlar (beachler)ve gece hayatı zaten yaz tvlerinden hiç eksik olmuyor: ) Alaçatı nın çarşı ve sokaklarından birkaç fotoğrafla daha devam etmek istiyorum.


İçeri girsek püfür püfür verandada otursak : )

yada sokak içinde bir cafede...

Damla sakızlı türk kahvesinii deneyebileceğiniz ''kahve''lerden biri.Türk kahveniz yanında yine damla sakızlı lokumla servis ediliyor.Soğuk bişeyler içmek isterseniz içinde nane yaprakları ve çam fıstığıyla sunulan limonata da değişik bir tat...



Gezmek ve fotoğraflamak istediğim birçok yer daha vardı ,cmts kurulan köy pazarı,antikacılar pazarı bunlardan bazıları...Ancak yeniden gitmek istediğim yerlerin başında olduğu için inşallah daha kapsamlı bir alaçatı gezi notları ve fotoğraflarla sizleri de buluşturabilirim başka yazlarda : )

Herkese kendi bütçesine göre geçirebileceği,ağız tadıyla ve sağlıkla bir yaz tatili dilerken yine buranın simgesi olan yeldeğirmenlerinin eski ve yeni hallerinden 2 kare daha ekliyorum.

Sevgiler

1 yorum:

kirazzade dedi ki...

Of yaa bu aralar birçok blogda görüyorum Alaçatı gezilerini. İyice gidesim geldi. İnşallah uğrayabiliriz bu yaz.

Yorum Gönder

MERBO' NUN MUTFAĞI Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino