ADIM ADIM KURABİYE SÜSLEME

9 Şubat 2010 Salı


Şeker hamuruyla uğraşmanın ne kadar keyifli bişey olduğunu bu işe bulaşanlar bilir.Blog sayfalarına bakıp bakıp imrenmenin beni kesmeyeceğini anladığımda oğlumun doğum gününü bahane ederek bu alandaki çalışmalarıma start vermiştim : )İlk şeker hamurlu kurabiyeleri de o zaman yapmıştım.Bu sefer kardeşimin doğum günü için hazırladığım kurabiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.Süslerken de adım adım fotoğrafladım.Umarım hoşunuza gider: )


Kurabiye tarifi Sevgili Müge sayesinde blogunu tanıdığım '' yasemin mutfakta''nın tarifi...Ama ben biraz değiştirerek uyguladım:

Malzemeler

150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (2 bardak kadar )
½ su bardağı nişasta (Ben mısır nişastası kullandım)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı ;

Yağ ile pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Yumurta da ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
Karbonat,nişasta,tarçın ve 1 bardak un beraber elenerek yumurtalı karışıma eklenir. Son 1 bardak unu hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ilave edilir.En son limon kabuğu rendesi katılır. Çok yumuşak veya çok sert olmayan bir hamur elde ediyorsunuz.Eğer un yeterli geliyorsa tamamını kullanmayabilirsiniz.Kalanı açarken kullanılabilir.

Hamur hazır olduktan sonra buzdolabından en az 30 dakika dinlendirilmeli. Dinlendirdikten sonra merdane ile açarak istediğiniz şekildeki kalıplarla keserek 175 derecede önceden ısıttığınız fırında en fazla 15-20 dk. dakika pişirin.(Fırından fırına farklılık gösterebilir.Üstü pembeleşinceye kadar pişirmek yeterli oluyor)
Fırından çıkarıp tel ızgarada soğumaya bırakın.

ÖNEMLİ NOT: Eğer benim gibi yaptığım gibi çubuklu kurabiyeler hazırlayacaksanız.kurabiyenize şekil verdikten sonra yumurta akına buladığınız çubuğu (ben uzun çöp şişler kullandım) kurabiyenizin ortasından geçirerek fırına verin.Yumurta akı kurabiye pişerken çubuğa sabitlenmesini sağlıyor.

Şimdi süslenmeye hazır haldeler.

Şeker hamurunu kurabiyelere yapıştırmak için bal kullanıyoruz.


Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış.


Sunum içinse seramik,metal v.s boş bir saksı kullanabilirsiniz.İçine uygun ölçüde strafor kesip sabitleyin.Straforun görünmemesi için istediğiniz renkte kağıt örtün.Bundan sonra arzu ettiğiniz dizyanda çubukları yerleştirebilirsiniz.



Ben yerleşim yapmadan önce kurabiyeleri uygun poşetlere koyup rafya ile bağladım.Böylelikle tazeliklerini daha uzun koruyabilirler.

2 yorum:

Yasemin dedi ki...

selam benden sana öneri, çubukları saplarken yumurta akı kullanmana gerek yok :D onlarsızda gayet güzel duruyorlar. ben şimdiye kadar hiç yumurta akı kullanmadım:D ellerine sağlık!

Esra dedi ki...

Çok cicili bicili olmuşlar,emeğine sağlık

Yorum Gönder

MERBO' NUN MUTFAĞI Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino