Soframız yakın arkadaşlarımızı davet ettiğimiz bir akşamdan ...
Tarifimize gelince ;
Arzu ettiğiniz miktarda kırmızı biber
Zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
Limon suyu ve tuz
Hazırlanışı :
Biberleri yıkayıp sap ve çekirdekli kısımları atıyoruz.
Düdüklü tencerede 15-20 dk kadar haşlıyoruz.Ilındıktan sonra kabuklarını soyuyoruz.
Arzu ettiğiniz şekilde kesip servis tabağına alıyoruz.
İyice soğuduktan sonra zetinyağı ,ezilmiş sarımsak,tuz ve az limon suyuyla harmanlıyoruz.
Not: 1)Tüketemeyeceğimizden fazla yaptığımda sadece zeytinyağı ve ezmeden 1-2 diş sarımsak ekleyip buzdolabı poşetinde deepfreze e atıyıorum.2-3 ay lezzeti bozulmadan kalıyor.
2)İsterseniz hazırladığınız biberleri salataların üzerinde nide servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder