KOLAY KIRMIZI BİBER SALATASI

22 Aralık 2009 Salı

Hazırlamasını da tadını da çok sevdiğim biber salatasının tarifini vermek istiyorum.Aslında çok bilinen bu tarifte biberler közde kızartılıp soyuluyor ancak ben düdüklü tencerede haşlayıp hazırlıyorum tadında da hiçbir fark olmuyor.Ben söyleyenlerin yalancısıyım : )

Soframız yakın arkadaşlarımızı davet ettiğimiz bir akşamdan ...




Tarifimize gelince ;

Arzu ettiğiniz miktarda kırmızı biber

Zeytinyağı

4-5 diş sarımsak

Limon suyu ve tuz

Hazırlanışı :

Biberleri yıkayıp sap ve çekirdekli kısımları atıyoruz.

Düdüklü tencerede 15-20 dk kadar haşlıyoruz.Ilındıktan sonra kabuklarını soyuyoruz.

Arzu ettiğiniz şekilde kesip servis tabağına alıyoruz.

İyice soğuduktan sonra zetinyağı ,ezilmiş sarımsak,tuz ve az limon suyuyla harmanlıyoruz.

Not: 1)Tüketemeyeceğimizden fazla yaptığımda sadece zeytinyağı ve ezmeden 1-2 diş sarımsak ekleyip buzdolabı poşetinde deepfreze e atıyıorum.2-3 ay lezzeti bozulmadan kalıyor.

2)İsterseniz hazırladığınız biberleri salataların üzerinde nide servis edebilirsiniz.

PATATES SEPETLERİ

21 Aralık 2009 Pazartesi






İlk tarifim yaz sonundan kalma bir soframızdan.Oğlumun değişiyle papates sepetleri :)

Menümüz sebze çorbası , fırında baget tavuk ,pilav ,mevsim salatası , zeytinyağlı barbunya ,patates sepetleri ve semiz otu salatasında oluşmaktaydı.Annem,babam ve kızkardeşimin katılımıyla paylaştığımız lezzetler daha da arttı.Yaz menüsü olarak hazırladığım sofrada soğuk servisler daha fazlaydı.Beş çayı lezzeti olarak da sunduğum papates sepetleri başlangıç olarak akşam yemeklerinde de bir alternatif olarak yeralabilir.Tarifimize gelince ;

Malzemeler :

4-5 adet orta boy patates

3-4 adet havuç

Yarım demet dereotu

Yarım kase yoğurt

1-2 diş sarımsak

tuz arzuya göre pul biber

ayçiçek yağı

Hazırlanışı :

Patatesleri haşlayıp eziyoruz.

Havuçları rendeleyip az yağda kızartıyoruz.(ben teflon tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla kızartıyorum.Çok daha hafif oluyor.)

Kızaran havuçları ılınması için başka bir kaba alıyoruz.

Ezilmiş papateslerin içine ince ince kıyılan dereotlarını ve tuzunu ekleyip hamur kıvamında iyice karıştırıyoruz.Elimizde yuvarlayıp ortasını çukur hale getirip bir sepet görünümü veriyoruz.(eğer şekil verirken elinize yapışıyorsa avucunuza bir miktar açiçek yağı damlatıp daha kolay şekillendirebilisiniz.)

Ilınan havuçların içine yoğurt,sarımsak az tuz ve pul biber katıp karıştırıyoruz.

Bu karışımı hazırladığımız sepetlerin içine dolduruyoruz.

Maydonozla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Not: Servis edilene kadar üstünü streçt filmle örtüp buzdolabında bekletebilirsiniz.

MERBO' NUN MUTFAĞI Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino